We gaan concept-testen!


Bij het Launch cafe in Groningen wordt Dubistr steeds verder in de steigers gezet. We werken hard aan de spannende en belangrijke volgende fase, de fase van concept-testing.

In onze concept-test zullen we een demo van de Dubistr-app met de belangrijkste functies online zetten. De Dubistr-app moet communicatie tussen pakketbezorger en pakketontvanger, in het allerlaatste stukje van de reis van een pakketje, superstrak en simpel faciliteren. Er zijn dus twee beoogde gebruikers en dus ook twee demo’s. Door concept-testing toetsen we onze meest kritische aannames; 1) pakketbezorgers snakken naar de Dubistr-app, want het maakt hun werk zo veel  leuker en makkelijker en 2) consumenten gaan de Dubistr-app massaal gebruiken, want het geeft eindelijk altijd controle over de aflevering van een pakketje.

De demo eindigt voor beiden dan ook met de simpele vraag; zou je de app downloaden en gebruiken? Oftewel, door concept-testing kunnen we met bescheiden porties tijd, geld en energie toetsen of pakketbezorger en pakketontvanger zitten te wachten op de Dubistr-app. Toffe is dat er steeds strakkere functionaliteit wordt geboden om zo’n concept-test online uit te voeren, zonder de app zelf al verregaand te ontwikkelen. Bijvoorbeeld Invisionapp, ook gebruikt door bijv. UBER en Evernote: https://www.invisionapp.com/

We verwachten eind april/begin mei te kunnen starten met de tests! Wil je meedoen? Stuur een mail naar tom@dubistr.nl, met onderwerp ‘ik wil Dubistr testen’ en geef aan of je pakketbezorger of ontvanger bent. Wanneer we los gaan, sturen we je de link naar de demo!

concept testing