Waarom heet het dubistr?


Een startup verdient een klinkende naam. Die moet vlot over de tong rollen, enigszins internationaal uitspreekbaar zijn, maar tegelijkertijd haar oorsprong (Groningen!) niet verloochenen. En als er dan ook nog een leuke verstopte boodschap inzit…Voor onze testcase is het in eerste instantie Dubistr geworden.

Dubistr?Ja, omdat de pakketbezorger met Dubistr met jou als consument moet kunnen praten. In het geval dat jij niet thuis bent op het moment dat de pakketbezorger voor de deur staat, kan hij of zij het gesprek op gang brengen in het Grunnings: Du Bist r Nait… .

De vruchtbare grond waar dit idee is ontsproten niet verloochenen, check. Maar wat als we internationaal groeien? Dan klinkt Dubistr eigenlijk best mooi(probeer maar eens..Djoebister). En een verstopte boodschap? Met Dubistr kun je bijna twee relevante anagrammen maken. Ten eerste: Disturb. Dat willen we toch een beetje doen. De huidige logistieke organisatie achter de snel groeiende ecommerce wat opschudden. Met een beetje fantasie en een extra ‘i’ en ‘e’ kom je daarnaast op: Distribute. De distributie van het pakketje van webshop naar jou.

De domeinnamen voor Dubistr in .nl en .com hebben we maar alvast geregistreerd. Daarvan zien jullie nu in retro-perspectief het resultaat. Wat vinden jullie? Gebruik het contactformulier, klik hier.