EBG-pitch&go finale


De provincie Groningen heeft samen met de Noordelijke Aardolie Maatschappij (NAM), de Economic Board Groningen (EBG) opgericht (zie www.economicboardgroningen.nl). Via onder andere startup-competitie EBG-Pitch & Go, wil de EBG ondernemende geesten in Stad en Ommeland stimuleren om hun ideeën (verder) uit te werken en ze daarbij financieel een zetje in de rug geven. En jawel, met Dubistr streden we samen met 3 andere kandidaten bij de laatste editie om de juryprijs én publieksprijs! Dit nadat we ons door de eerste selectieronde van 21 deelnemers hadden ”gepitcht”.

Doel van de EBG is om via een aantal programma’s een impuls aan economie en ondernemerschap in het aardbevingsgebied in Noord-Groningen te geven. Denk hierbij aan een programma als 5Groningen waarmee de EBG streeft naar super snel (mobiel) internet voor Noord-Groningen. Voor een goede werking van een applicatie als Dubistr straks uiteraard een absolute must. Belangrijke voorwaarde voor deelname aan de programma’s van de Economic Board Groningen is dat er als onderneming een duidelijke bijdrage wordt geleverd aan economisch, sociaal en ecologisch kapitaal in de aardbevingsregio. Dubistr wil onder andere dorpshuizen een belangrijke rol geven in een nieuwe aanpak van pakketlogistiek in landelijk gebied en past zodoende goed in dat plaatje.

Terug naar de EBG-pitch&go finale. Location of the battle: de Eemsdelta Expo in Appingedam op 15 juni, onder begeleiding van een deskundige jury en een enthousiast publiek. We grepen weliswaar naast de juryprijs, maar door de gave live-crowdfunding aanpak via InCrowdz ging ook Dubistr niet met lege handen naar huis. We kijken terug op een geslaagde middag. Vooral het pitchen en het live toetsen van ons concept en ideeen aan de buitenwereld bleek wederom zeer waardevol. De ontvangen “in-kind” tips, voorzetten en trucs helpen ons bij de verdere uitwerking van Dubistr. Dank hiervoor! Benieuwd naar die verdere uitwerking? Volg Dubistr op twitter of kijk regelmatig op deze blog.

Lees meer over de EBG Pitch&Go finale via: https://www.economicboardgroningen.nl/nieuws/mothers-united-wint-eerste-ebg-pitch-go

Auteur: Pieter-Jan